На Херсонщині обстріляли квартиру активістки, яка бореться з незаконною забудовою

Новини

23 листопада у Херсоні невідомі обстріляли вікна квартири, де мешкає  Ірина Гітіна, яка очолює ініціативну групу мешканців проти будівництва багатоповерхівки у спальному районі міста. 

Про це Ірина Гітіна розповіла кореспонденту Центру журналістських розслідувань.  

«Сьогодні зранку я побачила чотири кульові простріли у трьох моїх вікнах. Викликали поліцію, приїхали слідчі. Пообіцяли внести інформацію у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Я боюсь, що кримінальне провадження не відкриють. Боюсь за життя моєї доньки», – розповіла Ірина Гітіна.

Активістка каже, що це вже не перший напад на її житло – 15 листопада невідомі побили їй вікна камінням. Реакції від правоохоронців, до яких Ірина Гітіна звернулась, за її словами, не було.

Причиною обстрілу житла, на думку постраждалої,  є її активна боротьба проти будівництва багатоповерхівки по сусідству, а метою – залякування активістів .

«Усі мешканці проти цього будівництва, ми писали до міськвиконкому, я зустрічалась з прем’єр-міністром Гройсманом, коли він був у серпні у Херсоні. Він сказав, що якщо ми всі проти – то будівництва не буде. Та Постійна комісія з питань земельних відносин та екологіїхоче хоче протягнути це питання на сесії. 29 листопада має бути сесія», – каже Ірина Гітіна.

Власником землі, відведеної під забудову, є Татюк Юрій Олексійович. Мешканці сусідніх будинків розповіли Центру журналістських розслідувань, що на цьому місті був приватний дім загальною площею 581 м². Від п’ятиповерхівок, які розташовані навколо майбутньої забудови до її стін, залишилося по 8-14 метрів землі. Мешканці кажуть, що перед будинком не можна буде навіть припаркувати автомобіль, не кажучи вже, про будівництво дитячого майданчику.

У серпні активісти звернулися із скаргою до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який пообіцяв взяти це питання під власний контроль.