Більше 1300 іноземцям заборонений в’їзд в Україну за відвідування Криму – Держприкордонслужба

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

Більше 1300 іноземним громадянам заборонено в’їзд в Україну за незаконне відвідування території окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

За інформацією відомства, з початку року прикордонниками вже складено більше 2 тисяч адмінпротоколів за ст.204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

«Крім того, прийнято більше 1300 рішень про заборону в’їзду в Україну іноземним громадянам за такі порушення, у тому числі майже сотні артистам та діячам культури», – йдеться в повідомленні.

Також на даний час за результатами моніторингу виокремлено понад 800 осіб, які, можливо, перебували на території Криму, додали в Держприкордонслужбі.

У відомстві нагадали, що ідповідно до українського законодавства у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з Кримом в’їзд в Україну їм не дозволяється та приймається рішення про заборону в’їзду в Україну.

Крім того, Держприкордонслужба звернула увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в’їзду на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим через закриті Урядом України пункти пропуску, в залежності від обставин, передбачає кримінальну (ст.332-1 КК України) та адміністративну (ст.204-1 та ст.204-2 КУпАП) відповідальність.

Нагадаємо, з початку 2017 року на територію України був заборонений в’їзд 70 російським артистам, які незаконно відвідували тимчасово окуповану територію Криму.