З Херсона тепер можна полетіти до турецького Даламану

Новини

Влітку 2018 року міжнародний аеропорт “Херсон” відкриває пряме авіасполучення з турецьким аеропортом “Даламан”.

Про це 24 листопада заявив генеральний директор аеропорту “Даламан” Хамді Гювен, який прибув на Херсонщину для презентації авіасполучення, передає кореспондент Центру журналістських розслідувань.

“Як Ви знаєте аеропорт Далеман – це в Туреччині 4-й за величиною аеропорт… з Аеропортом “Херсон” ми вели переговорили вже давно. Ми не тільки готові до співпраці, а і хочемо поділитися власним досвідом”, – сказав Хамді Гювен.

Хамді Гювен, фото: Центр журналістських розслідувань

Директор комунального підприємства Херсонської обласної ради «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук розповів, що наразі вже ведуться переговори з потенційними авіакомпаніями перевізниками. Хамді Гювен порададив херсонським колегам шукати бюджетних перевізників

“Весь світ літає дешевше за рахунок бюджетних авіаперевезень. Британці літають до Даламану за 20 євро”, – повідомив Хамді Гювен.

Українці ж, в середньому, платять за авіаквитки від 100 євро. Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер розповів, що зацікавити “вигідних” авіаперевізників планують пропозицією безкоштовної посадки і обслуговування в аеропорту “Херсон”.

“Сьогодні фінансування нашого аеропорту складає близько 25 мільйонів гривень (на рік). При цьому тільки за поточний рік ми прийняли 100 тисяч пасажирів. Якщо кожен з них залишає на Херсонщині хоча б по 500 гривень, то це вже 50 мільйонів…Тому є пропозиція, щоб Херсон та районні центри (які матимуть прибуток від розвитку аеропорту) виділили ще 25 мільйонів на бюджетне утримання аеропорту Херсон, тоді квитки будуть набагато дешевші, оскільки авіакомпанія закладає у вартість квитка платню за відправлення та прийом літаків, а ми покриємо ці витрати за рахунок бюджету Херсонщини”, – розповів Владислав Мангер.

Нагадаємо, що аеропорт “Даламан” обслуговує курорти Туреччини, які омиваються Егейським морем. Зокрема, Мармарис і Фетхіє. Наразі, з аеропорту “Херсон” щодня здійснюється регулярний рейс у напрямку Туреччини: Херсон – Стамбул – Херсон.