За тиждень троє росіян попросили притулку в Україні через переслідування в РФ – Держприкордонслужба

Новини
госграница Украины, пункт пропуска

За минулий тиждень на українському державному кордоні троє російських громадян 45, 38 і 27 років попросили статус біженця в Україні через політичні переслідування в Росії.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

«Один із них прибув сьогодні вранці (2 грудня – ред.) у пункт пропуску «Київ-пасажирський» та під час оформлення звернувся з усною заявою про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Зі слів росіянина, він брав участь у мітингах проти корупції та за російську опозицію, зокрема Олексія Навального, тому піддається переслідуванню в РФ», – зазначили у відомстві.

У цьому ж пункті пропуску 29 листопада попросив статус біженця росіянин, який повідомив, що змушений тікати та просити притулку в Україні в зв’язку з його переслідуванням правоохоронними органами Росії за участь в акціях проти російської влади.

Крім того, ще один громадянин Росії 28 листопада попросив захисту в зв’язку з його переслідуванням органами РФ в одному з пунктів пропуску на держкордоні в Чернігівській області.

Співробітники Держприкордонслужби роз’яснили громадянам Росії порядок звернення за захистом відповідно до законодавства України та направили їх до управління Державної міграційної служби України.