У Криму російські силовики влаштували чергові обшуки

Новини

Активіст «галявини протесту» «Стрілецька», кримський татарин Фазил Ібраїмов повідомив, що російські силовики прийшли до нього 6 грудня з обшуком з метою вилучити ісламську літературу і документи на захисників самобудів.

Про це він розповів після обшуку, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Кримську солідарність».

«У мене свого часу був пістолет ПМР, який сьогодні знаходиться на зберіганні в магазині. Від нього залишилися патрони, вони їх вилучили. А шукали не зброю, а ісламську літературу і документи на людей з «галявини протесту», де є невирішені проблеми», – розповів Ібраїмов.

Він уточнив, що силовики забрали документи, які відносяться до «галявині протесту» «Стрілецька». Ібраїмов зазначив, що підписав протокол обшуку.

За його словами, силовики пообіцяли додатково викликати його на допит.

Під час обшуку стало погано родичці Ібраімова, якій 85 років. Їй викликали машину «швидкої допомоги».

У серпні цього року Ібраїмов спробував виступити на громадських слуханнях, присвячених будівництву житлового масиву «Кримська роза». Однак глава «адміністрації» Сімферополя Геннадій Бахарєв позбавив його слова і попросив поліцейських вивести активіста із залу. Виникла невелика бійка, після якої Ібраімова звинуватили в «непокорі законним вимогам поліції».

«Залізничний районний суд» Сімферополя заарештував 62-річного Ібраімова на п’ять діб.

У жовтні 2017 року, за даними адвоката Мамбетова, російські силовики також приходили до Ібраїмову, але помилково обшукали його сина Енвера.

Новий житловий масив «Кримська роза» планують побудувати на північно-східній околиці Сімферополя. Його проект презентувала будівельна фірма «Моноліт». Забудовник обіцяє, що в новому районі буде 9 тисяч квартир. На цій землі вже багато років живуть люди, будинки яких планують знести. Експерти вказують, що мікрорайон «Кримська роза» спроектований з помилками.