По Керченською мосту заборонили проїжджати зі зброєю, газовим балончиком та хворим

Новини

Міністерство транспорту РФ заборонило проїжджати по Керченському мосту з цивільної і службової зброєю, газовими балончиками, а також хворим на грип та пневмонію. Відповідний документ підписав міністр транспорту Росії Максим Соколов.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на наказ Міністерства транспорту РФ.

Згідно з документом, під заборону потрапило бойова зброя і боєприпаси до неї, цивільна та службова зброя, зброя самооборони, в тому числі, газові перцевий балончики та електрошокери. Також заборонено проїжджати з холодною зброєю, кастетами, метальним зброєю і сокирою. Не проїхати по Керченському мосту, якщо при собі знаходяться сигнальна зброя, феєрверки, прожектори та інші освітлювальні засоби. Предмети, що містять вибухові речовини теж заборонені.

Заборона торкнеться і людей з вірусом грипу, пневмонії, кліщовим вірусним енцефалітом та вірусом Ебола.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, Керченський міст нібито охоронятимуть бойові дайвери Росгвардіі від терористичних атак і рейдів ворожих диверсантів.

Міст через Керченську протоку Росія почала будувати після анексії Криму в квітні 2015 року. На будівництво переходу, що з’єднує Таманський і Керченський півострови, з федерального бюджету Росії виділено 228 млрд рублів. За словами окупаційної влади, рух автомобілів по мосту відкриють в грудні 2018 року.

14 вересня 2016 року Україна ініціювала в міжнародному трибуналі ООН з морського права арбітражне провадження проти Росії для захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до окупованого Криму зонах Чорного і Азовського морів і Керченській протоці.

В травні 2017 року прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом порушення правил екологічної безпеки в Азовському і Чорному морях через будівництво РФ моста в Керченській протоці.

В кінці червня прокуратура АРК повідомила, що в рамках розслідування кримінального виробництва з будівництва РФ Керченського моста будуть залучатися як національні, так і іноземні фахівці, включаючи NASA.

Україна готує позов до Росії, яка ввела обмеження по судноплавству через Керч-Єнікальський канал у зв’язку з будівництвом моста через Керченську протоку, що призводить до збитків українських портів Маріуполь і Бердянськ на Азовському морі.

29 вересня 2017 року президент України Петро Порошенко доручив подати в суд на РФ через екологічного збитку від будівництва Керченського мосту.

У 2016 році кримський блогер Костянтин Ходаковський повідомляв, що Керченський міст будують з піску, який добувають на дамбі могильника отруйних промислових відходів біля узбережжя Керчі.