Порошенко поставив умову Верховній Раді з антикорупційного суду

Новини
Президент України Петро Порошенко Фото: ZN.UA, Василий Артюшенко

Якщо у Верховній Раді “не буде прогресу” за погодженням різними політичними силами положень законопроекту про антикорупційне суді, до середини грудня президент Петро Порошенко має намір його “самостійно підготувати і внести”.

Про це він повідомив в соцмережі, передає Центр журналістських розслідувань.

“Завтра вже місяць, як я звернувся до Верховної Ради з пропозицією щодо прискорення процесу створення Вищого антикорупційного суду. Це було продиктовано бажанням створити максимально сприятливі умови для прийняття відповідного закону”, – пише він.

За словами президента, такий документ ще на стадії написання повинен бути узгоджений різними політичними силами.

“Моя пропозиція все ще в силі. Однак якщо на початку наступного тижня я не побачу прогресу, то протягом семи-десяти днів самостійно підготую і внесу відповідний законопроект”, – підкреслив він.

Порошенко закликав народних депутатів зняти з порядку денного старий законопроект про антикорупційні судах, “як це рекомендувала Венеціанська комісія”, і розчистити простір для його законопроекту.

13 листопада 2017 року на засіданні погоджувальної ради представник президента в парламенті Ірина Луценко повідомила, що Порошенко готовий подати в Раду новий законопроект. Вона також підкреслила, що депутати “повинні зробити свою частину роботи” і відкликати старий законопроект.

Глава антикорупційного комітету Єгор Соболєв зазначив, що за це рішення не голосують більшість депутатів від БПП.

6 жовтня Венеціанська комісія у своєму рішенні розкритикувала законопроект про антикорупційне суді №6529, запропонований депутатом від Блоку Петра Порошенка Сергієм Алексєєвим, і позитивно відгукнулася про проект №6011, підготовленому групою експертів і зареєстрованому у Верховній Раді декількома депутатами на чолі з Єгором Соболєвим.