У НАТО заперечують відновлення контактів з РФ по військовій лінії

Новини

У НАТО заперечують, що альянс відновив контакти з Росією по військовій лінії.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

“Нема “відновлення” військової комунікації, оскільки вона не була припинена”, – роз’яснили слова генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга в штаб-квартирі НАТО.

Політика НАТО оборони і діалогу щодо Росії залишається незмінною, відзначили в штаб-квартирі.

Напередодні на прес-конференції Столтенберг сказав наступне: “Я хотів би відзначити, що після довгого періоду без використання комунікацій по військовій лінії, зараз ці канали були використані, обидва – глава Військового комітету і головнокомандувач силами НАТО в Європі – дивляться, як вони можуть забезпечити, щоб ці лінії функціонували і працювали”. Генсек також повідомив, що обидва військових мали прямий контакт з начальником генерального штабу збройних сил РФ Герасимовим.

6 грудня представник України в НАТО Вадим Пристайко висловив стурбованість активізацією контактів НАТО з Росією на тлі її військової агресії проти України. Так дипломат прокоментував слова Столтенберга.

Пристайко зазначив, що за останній час було проведено шість засідань Ради Росія-НАТО (на рівні послів), також відновлюються контакти на вищому військовому рівні. “Це не може не турбувати українську сторону”, – підсумував він.