Саакашвілі затримали, везуть в СБУ – Сакварелідзе

Новини

Служба безпеки України затримала Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомив екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, передає Центр журналістських розслідувань.

За його інформацією, затриманого лідера “Руху Нових сил” в провулок Аскольдова, де знаходиться Головне управління СБУ в Києві та Київській області.

Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, Саакашвілі затримали працівники Нацполіціі згідно з постановою про розшук.

“Згідно постанови про розшук працівники Нацполіції виявили місце перебування М. Саакашвілі на вул Відрадній міста Києва та затримали його. Затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Плануються слідчі дії та звернення в суд про обрання запобіжного заходу. Як і обіцяли, силовики зробили все, щоб уникнути крайніх силових дій і крові”.

Вранці 5 грудня в квартирі опозиційного політика Міхеїла Саакашвілі по вулиці Костьольній в Києві проводився обшук.

Саакашвілі нібито обіцяв силовикам зістрибнути, якщо його спробують затримати.

Співробітники СБУ все ж повели його з даху і вивели з дому.

СБУ затримала Саакашвілі, йому вручили підозру. У відомстві повідомили, що він проходить по ч. 1 ст. 256 КК (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Адвокат політика зазначив, що його нібито підозрюють в підготовці держперевороту.

Відразу за трьома статтями оголосила в розшук Генеральна прокуратура екс-главу Одеської ОДА, лідера партії “Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі.