Генасамблея ООН 19 грудня розгляне проект резолюції по Криму

Новини
Генеральна Асамблея ООН Фото: Twitter UKR Mission to UN

Генеральна асамблея ООН 19 грудня розгляне оновлений проект резолюції про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє в мікроблозі Twitter постійне представництво України при ООН, передає Центр журналістських розслідувань.

«Важливо: голосування в Генеральній асамблеї ООН щодо українського проекту резолюції «Ситуація з правами людини в АР Крим та м.Севастополь, Україна» відбудеться 19 грудня», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 14 листопада третій комітет Генасамблеї ООН підтримав резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна)» (A/C.3/72/L.42), ініційовану українською делегацією.

Резолюція, зокрема, закликає Росію повністю та негайно виконати постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року про тимчасові заходи у справі щодо застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Міжнародної конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації).

Також РФ має вжити всіх необхідних заходів, щоб негайно покласти край порушенням і утискам прав людини стосовно жителів Криму, а також поважати закони, що діють в Україні, та скасувати закони, запроваджені Російською Федерацією в Криму, які дозволяють здійснювати примусове виселення та конфіскувати приватну власність у Криму у порушення норм міжнародного права.