Лідери ЄС схвалили продовження санкцій проти РФ ще на півроку

Новини

Лідери країн Євросоюзу в ході саміту ЄС в Брюсселі схвалили продовження ще на півроку санкцій проти Росії, введених за її агресію проти України.

Про це повідомив у мікроблозі Twitter голова Європейської ради Дональд Туск, передає Центр журналістських розслідувань.

«ЄС об’єднав свої зусилля щодо продовження економічних санкцій проти Росії», – написав Туск.

Як повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, офіційно Рада ЄС продовжить санкції, які зачіпають енергетичний, оборонний і фінансовий сектори Росії, на наступному тижні.

«Лідери ЄС дали зелене світло на продовження економічних санкцій ЄС проти Росії ще на 6 місяців. Офіційне продовження на наступному тижні», – написав Йозвяк в Twitter.

Президент Украины Петр Порошенко назвал решение лидеров ЕС в продление экономических санкций против РФ достойным ответом Кремлю за невыполнение своих обязательств.

«Важливе політичне рішення лідерів Євросоюзу продовжити економічні санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності Украіни та небажання припинити гібридну агресію проти нашої держави. Гідна відповідь Москві за невиконання своїх зобов’язань та чіткий заклик до змін у політиці Кремля», – написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 28 червня 2017 року Рада Євросоюзу продовжила на півроку економічні санкції проти Росії, які будуть діяти до 31 січня 2018 року.