Суд засудив до 15 років найманця з РФ за вбивство українських військових в зоні АТО

Новини

Артемівський міськрайонний суд Донецької області засудив до 15 років позбавлення волі громадянина РФ, який вступив в лави терористичної організації «ЛНР» і керуючи танком вбив українських військовослужбовців в грудні 2014 року.

Про це повідомив перший заступник Генпрокурора України Дмитро Сторожук, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби ГПУ.

За його словами, суд виніс обвинувальний вирок, яким громадянин РФ визнаний винним в скоєнні низки тяжких і особливо тяжких злочинів, передбачених ч.3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації ), ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.2 ст. 28, ч.2 ст.437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) КК України, і призначена реальна міра покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Як зазначив перший заступник Генпрокурора, росіянин, перебуваючи в м.Красний Луч Луганської області, в грудні 2014 року вступив в злочинну змову з активними учасниками терористичної організації «Луганська народна республіка» щодо забезпечення обслуговування і функціонування військової техніки механізованого батальйону «Август», що входить до складу цієї терористичної організації.

«У подальшому підозрюваний, виконуючи відведену йому роль, обслуговував та керував танком «Т-64-Б», екіпаж якого здійснював вогневе ураження позицій сил АТО поблизу м.Санжарівка Донецької області, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження та загинули військовослужбовці Збройних Сил України» , – розповів Сторожук.

Він додав, що в результаті бойового зіткнення цей танк був знешкоджений, а російський найманець, який ним командував, затриманий.