FIFA відкрила жителям Криму доступ до онлайн-купівлі квитків на ЧС-2018 в РФ

Новини
Фото: fifa.com

Міжнародна федерація футболу (FIFA) відкрила жителям окупованого Криму доступ до онлайн-купівлі квитків на Чемпіонат світу з футболу, який має пройти в Росії в 2018 році.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію «Кримського футбольного союзу», опубліковану на його сторінці Facebook.

«Технічна проблема для подачі заявок на квитки Чемпіонату світу з футболу FIFA 2018 для жителів Криму усунена! Ви можете подати заявку використовуючи свій обліковий запис на сайті FIFA.com/bilet. У деяких випадках (наприклад, якщо ви раніше намагалися відправити заявку на квитки і отримували повідомлення про помилку) може знадобитися очищення кеша і видалення файлів cookie вашого браузера», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі FIFA на запит агентства ТАСС повідомили, що не встановлювали обмежень на онлайн-продаж квитків в залежності від регіону проживання уболівальників.

«В рамках процесу подачі заявок на квитки FIFA пропонує кожному, хто подає заявку, вказати місце проживання і, відповідно, самостійно підтвердити, що він є резидентом тієї чи іншої країни. FIFA не встановлює будь-яких технічних обмежень, які могли б перешкодити будь-кому, незалежно від місця проживання, подати заявку на квитки або завершити процес подачі заявки на сайті FIFA.com/bilet», – відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що FIFA через санкції заблокувала в окупованому Криму онлайн-купівлю квитків на Чемпіонат світу з футболу 2018 року.

На спробу замовити квитки в Криму інтерфейс офіційного сайту FIFA видавав помилку. Також не допомагало і використання vpn-серверів.

«Президент Кримського футбольного союзу» Юрій Ветоха заявив, що дана ситуація пов’язана з західними санкціями, накладеними на Крим.

В 2018 році Чемпіонат світу з футболу вперше пройде в Росії. Ігри ЧС пройдуть з 14 червня по 15 липня в 11 містах: Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Казані, Нижньому Новгороді, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі, Єкатеринбурзі.