Чубаров назвав «суди» над пікетувальниками в Криму порушенням норм міжнародного права

Новини

Суди над учасниками одиночних пікетів проти обшуків і арештів в окупованому Криму – відкрите і цинічне нехтування елементарними нормами міжнародного права.

Про це заяивіл глава Меджлісу кримськотатарського народу, передає Центр журналістських розслідувань.

«Призначенням масових судилищ над кримськими татарами напередодні розгляду Генеральною Асамблеєю ООН резолюції з прав людини в окупованому Росією Криму, Москва, крім мети придушення волі кримськотатарського народу, який не піддався окупантам, демонструє також відкрите і цинічне нехтування елементарними нормами міжнародного права, до діяльності всієї системи міжнародних організацій, включаючи ООН», – йдеться в тексті заяви.

Глава Меджлісу «висловлює підтримку кожному з кримських татар і українців, переслідуваних російськими карателями в окупованому Криму, і далі буде нарощувати дії, спрямовані на консолідацію зусиль міжнародної спільноти, лідерів і політиків різних країн з примусу Росії до припинення збройної агресії проти України і негайного виведення з Криму військ, окупаційної адміністрації та громадян Росії, які незаконно поселилися в Криму з моменту його окупації».

Чубаров також закликає керівництво України «до консолідації українського суспільства з метою якнайшвидшої деокупацію Криму».

«Суди» в окупованому Криму на засіданнях 18 грудня призначили перші штрафи кримськотатарським активістам, які брали участь в одиночних пікетах проти репресій російських силовиків на півострові 14 жовтня.