Суд заарештував представника «самооборони Криму», затриманого в Дніпрі

Новини
Учасник «Самооборони Криму» Олександр Саттаров Фото: Facebook Лариса Сарган

Затриманий 15 грудня в Дніпрі представнику так званої «самооборони Криму» суд визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без можливості внесення застави.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, передає Центр журналістських розслідувань.

«Постановою судді Приморського райсуду Одеси від 18.12.2017 підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без можливості внесення застави», – повідомляє вона.

Відзначається, що вказаний громадянин, «будучи учасником збройного формування так званої «самооборони Криму», з метою зміни меж території та державного кордону України, на початку березня 2014 року надав іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України».

Зокрема, спільно з групою невстановлених осіб він агітував за вихід зі складу України Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і приєднання зазначеної території до Російської Федерації.

Сарган не називає імені заарештованого учасника «самооборони», але фотографії збігаються із зображеннями, раніше опублікованими Національною поліцією АР Крим та Севастополя, яка у травні  2017 року оголосила в розшук учасника так званої «самооборони Криму» Олександра Саттарова.

Також, за даними правоохоронців, він брав активну участь у захопленні адміністративних будівель органів влади і місцевого самоврядування, створював умови для проникнення на територію півострова Крим представників спеціальних підрозділів збройних сил РФ.

В ході досудового розслідування чоловікові повідомлено про підозру скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України, його оголошено в розшук і відповідно до постанови слідчого судді отримано дозвіл на затримання з метою обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

На виконання зазначеного рішення 15 грудня 2017 року громадянина затримали в місті Дніпро і доставили до Приморського районного суду м.Одеси.