Проблемний Генбанк буде інвестувати в будівництво індустріальних парків в Криму

Новини

Тимчасова адміністрація Генбанка Росії підписала угоду про співпрацю з компанією «Корпорація розвитку Республіки Крим» про будівництво індустріальних парків. Генбанка, як і засновник «Корпорації» – захоплена РФ компанія «Чорноморнафтогаз», внесені в санкційні списки США і ЄС.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення «Корпорації розвитку Республіки Крим».

Спільно з Генбанком Росії компанія Чорноморнафтогазу планує побудувати в анексованому Криму індустріальні парки «Феодосія» і «Бахчисарай», а також агропромисловий парк «Вересаєве».

В описі проекту йдеться, що індустріальний парк »Феодосія» побудують на ділянці в 120 га, розташованому уздовж траси «Сімферополь-Керч». Раніше ця територія перебувала в оренді у Феодосійського заводу коньяків і вин. У 2015 році завод відмовився від оренди на користь «міністерства майна» Криму. На сайті «Корпорації розвитку» Криму повідомляється, що ділянка буде забудована двоповерховим адміністративно-побутовим корпусом площею 596,90 кв.м, комплексом очисних споруд, а також виробничими і складськими об’єктами.

Будівництво індустріальних парків на території анексованого Криму заплановано в рамках російської федерально-цільової програми. На це з російського бюджету виділено 3,9 млрд рублів. Будівництво парків обіцяють закінчити до кінця 2019 року.

Центр журналістських розслідувань в матеріалі «Одужання від протитуберкульозних оздоровиць» писав, що »Корпорація розвитку Республіки Крим» була створена в 2015 році з ініціативи «Ради міністрів РК» зі статутним капіталом в 7 млн ​​рублів. Ще нічого не продавши, корпорація витратилася на 67,5 млн рублів, виступивши замовником в 32 державних контрактах.

Генеральним директором корпорації призначений Олег Борисович Морозов.

Засновником «Корпорації розвитку» в російському реєстрі значиться вкрадений «Чорноморнафтогаз». Після анексії захоплена держкомпанія першою з підприємств Криму потрапила в санкційні списки ЄС і США і знаходиться в них до сих пір. «Чорноморнафтогаз» не може обслуговувати, купувати або орендувати імпортне обладнання, кораблі і вертольоти, використовувати передові технології, отримувати кредити. Тому всі угоди, які укладає «Корпорація розвитку», будуть незначними, а їх сторони – учасниками військового злочину.