«Кримська солідарність» продовжить збір коштів на штрафи для кримських татар

Новини
Фото: Facebook эмиль Курбединов

В окупованому Криму на щомісячній зустрічі громадського об’єднання «Кримська солідарність» громадські активісти та юристи оголосили про продовження марафону зі збору коштів для погашення адміністративних штрафів, призначених 18 грудня «судами» кримським татарам за проведення 14 жовтня в одиночних пікетів на півострові.

Про це повідомляється на сторінці «Кримської солідарності» Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«У день «всекримського судилища», 18 грудня, небайдужі люди стали збирати і передавати грошові кошти учасникам одиночних пікетів прямо біля будівель судів … Це дало новий імпульс відомому в Криму марафону по оплаті штрафів «10 рублів». На щомісячній зустрічі «Кримської солідарності» громадські активісти та юристи офіційно оголосили про продовження марафону. На цей раз всі кошти будуть спрямовані на погашення штрафів за одиночні пікети», – йдеться в повідомленні.

Про продовження акції під назвою «Кримський марафон» повідомив і координатор «Кримської солідарності» Ділявер Меметов.

«Сьогодні ми знову спостерігаємо, як борються з нашим народом, як намагаються залякати, закрити роти. Але вони ніяк не хочуть зрозуміти того, що всі їхні спроби будуть безуспішними, оскільки почуття любові і солідарності, взаємодопомоги, підтримки один одному є душею нашого народу … «Кримська солідарність» оголошує початок другого «Кримського марафону» зі збору коштів, з погашення штрафів для людей, які не в силах їх оплатити», – сказав Меметов в відеокоментарі, опублікованому «Кримською солідарністю».
Він також повідомив, що всі бажаючі брати участь в «Кримському марафоні», можуть також перераховувати кошти за реквізитами, які вказані на сторінці «Кримської солідарності» в Facebook.

Брати участь в акції закликала співвітчизників і кримський адвокат Ліля Гемеджі.

«У Криму пройшли безпрецедентні репресії щодо кримських татар. 18 грудня пройшли понад 80 судів над нашими одновірцями, над нашими співвітчизниками. Кожен з нас повинен розуміти, що це суди не над конкретними індивідами, а суди над усім народом, який не побоявся висловити свою точку зору і не боїться відстоювати цю точку зору. Народ, висловлюючи свою солідарність, повинен підтримувати своїх хлопців, які залучені і до адміністративної відповідальності за участь в пікетах, і які залучаються за кримінальними статтями», – зазначила Гемеджі в відеокоментарі для «Кримської солідарності».

Нагадаємо, 31 липня 2-17 року об’єднання «Кримська солідарність» оголосило в Криму збір коштів під назвою «Кримський марафон» щоб підтримати політв’язнів і громадських активістів, яким «суди» півострова призначили великі адміністративні штрафи. За задумом акції, кошти збиралися монетами по 10 рублів не тільки в Криму, але і за його межами, щоб показати «єдність небайдужих». До 9 вересня було зібрано 826 тис. рублів, яких уже досить, щоб сплатити всі призначені штрафи, проте організатори акції мають намір її продовжувати, з огляду на нинішню ситуацію в Криму.

18 грудня окупаційні «суди» в Криму оштрафували 65 кримських татар за проведення одиночних пікетів 14 жовтня. 19 грудня було оштрафовано ще 7 кримських татар.