На Донбасі бойовики і в новому році продовжують порушувати перемир’я

Новини
АТО ООС

На Донбасі проросійські бойовики і в новому році продовжили порушувати новорічно-різдвяне перемир’я, здійснюючи обстріли сил АТО, в тому числі зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру штабу АТО.

«Перша доба нового року не принесла миру на Донбас. Російсько-окупаційні угрупування продовжують здійснювати обстріли позицій Збройних Сил України, зокрема, з озброєння забороненого Мінськими домовленостями», – йдеться в повідомленні.

В цілому, за минулу добу, російсько-терористичні війська 5 разів порушили режим тиші.

Зокрема, на Луганському напрямку бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів біля Луганського.

На Донецькому напрямку найбільша вогнева активність ворога спостерігалася на Приазов’ї. Біля Павлопіля противник застосував 120-мм і 82-мм міномети і піхотне озброєння. З гранатометів різних видів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали українські опорні пункти неподалік Водяного. В районі Верхньоторецького окупанти випустили в бік українських укріплень понад десяти мін калібру 82-мм і вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

За інформацією штабу АТО, в результаті ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року на засіданні Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі в Мінську було прийнято рішення про встановлення всеосяжного, стійкого і безстрокового режиму припинення вогню з 00:00 23 грудня 2017 в зв’язку з новорічними та різдвяними святами.