Глави МЗС України та Німеччини відвідають Донбас

Новини
Міністри закордонних справ ФРН та України Зігмар Габріель і Павло Клімкін Фото: EPA

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель 3-4 січня здійснить робочий візит до України, в ході якого проведе переговори з главою українського МЗС Павлом Клімкіним, в тому числі і про звільнення українських політв’язнів, утримуваних в РФ. Потім обидва міністри відвідають Донбас.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію українського зовнішньополітичного відомства.

«Ключовим питанням переговорів стане роль ФРН, разом з Францією, у рамках Норманського формату з протидії російській агресії. У цьому плані Міністри обговорять подальші спільні кроки, спрямовані на відновлення територіальної цілісності й суверенітету України, а також звільнення українських політв’язнів, які утримуються в російських тюрмах», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в МЗС, Клімкін і Габріель також обговорять питання двостороннього співробітництва, яке «є динамічним і плідним».

«Зокрема, успішно реалізовується спільна ініціатива Міністрів закордонних справ України та ФРН щодо Року мов. Спостерігається якісне зростання показників економічної та інвестиційної співпраці. Уряд ФРН надає значну практичну допомогу у здійсненні системних реформ в Україні», – вказали в українському МЗС.

Крім того, Клімкін і Габріель здійснять спільну поїздку в один з районів Донбасу «біля лінії дотику».