В Україні введення податку на посилки з-за кордону відкладено на рік

Новини

В Україні обмеження на безподаткове пересилання товарів з-за кордону фізичним особам в міжнародних поштових та експрес-відправленнях наберуть чинності з 1 січня 2019 року.

Про це йдеться в законі «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році», опублікованому в газеті «Голос України», повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як вказується в документі, обмеження на безподаткове пересилання товарів з-за кордону – не більше трьох на протязі одного місяця сумарною вартістю до 150 євро – почнуть діяти з 1 січня 2019 року.

Починаючи з четвертої, посилки будуть обкладатися податком на додану вартість в розмірі 20%, митом – 10% і акцизом.

У той же час, обмеження на безподатковий ввіз товарів в багажі в розмірі 500 євро при в’їзді в Україну (в разі в’їзду через аеропорт – до 1000 євро) і вагою до 50 кг почало діяти з 1 січня 2018 року.

При цьому в разі в’їзду в країну частіше, ніж один раз за 72 години, обмеження на безподатковий ввіз товарів складе 50 євро.

7 грудня 2017 року Верховна Рада 7 грудня прийняла закон, який передбачає обмеження безподаткового ввезення товарів в Україну: не більше трьох посилок на місяць сумарною вартістю 150 євро.

Зараз ліміт вартості посилки з-за кордону також становить 150 євро, однак кількість посилок не обмежується.