Глави МЗС України та Німеччини обговорили питання звільнення політв’язнів Кремля в Криму та РФ

Новини

На зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та глави зовнішньополітичного відомства Німеччини Зигмара Габріеля обговорили питання звільнення політв’язнів, яких утримують у Росії і в окупованому Криму.

Про це повідомив керівник політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв, передає Центр журналістських розслідувань.

«Важливим в сьогоднішній розмові міністрів Павла Клімкіна та Зигмара Габріеля було повернення додому заручників з окупованого Донбасу, а також політв’язнів Кремля з Росії і окупованого Криму. Павло Клімкін передав список політв’язнів. Вплив Німеччини в цьому процесі – одне з ключових», – зазначив Макєєв.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель знаходиться з офіційним візитом в Україні.

Як повідомлялося, 17 березня 2017 року Федеральна служба виконання покарань РФ передала Україні 12 ув’язнених, які відбували покарання в установах позбавлення волі на території тимчасово окупованого Росією Криму. Передача ув’язнених стала наслідком переговорів омбудсменів України і Росії Валерії Лутковської та Тетяни Москалькової. Переміщення засуджених із пенітенціарних установ Криму здійснювалося шляхом використання ad hoc механізму, який раніше був запропонований Лутковською.