Окупанти незаконно оштрафували кримських татар на 5 млн рублів

Новини

У 2017 році окупаційні «суди» Криму оштрафували кримських татар на суму більш ніж 5 млн рублів.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає Центр журналістських розслідувань.

«За даними моніторингу Кримськотатарського ресурсного центру, окупаційні суди Криму в 2017 році незаконно оштрафували близько 100 чоловік, переважно кримських татар, на суму 5 мільйонів 291 тисяча рублів ($ 92 500)», – повідомляє сайт правозахисного центру.

Максимальний штраф становить 3,5 мільйона рублів, який був призначений фігуранту «справи українських диверсантів» Редвану Сулейманову. Мешканка Бахчисарайського району Зарема Умерова була оштрафована на суму 300 тисяч рублів за коментарі в соціальних мережах. Інший фігурант «справи українських диверсантів» Дмитро Штибліков був оштрафований на 200 тисяч рублів.

Крім того, активістам Осману Белялова і Емілю Белялова окупаційні суди призначили штрафи по 150 тисяч рублів.

Більшу частину штрафів в розмірах від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян призначено по ст. 20.2. Кодексу про адміністративні правопорушення РФ (організація або проведення публічного заходу без подачі в установленому порядку повідомлення про проведення публічного заходу). Зокрема, близько 70 кримських татар судили за поодинокі пікети.

Крім того, Кримськотатарський ресурсний центр нагадав, що «під час обшуку в будинку Алімдара Белялова російські силовики вкрали 4 тисячі доларів і 60 тисяч рублів».

Організація закликає міжнародне співтовариство, міжнародні правозахисні організації посилити тиск на Російську Федерацію і окупаційну владу Криму для припинення політичних переслідувань.

Також Кримськотатарський ресурсний центр закликає всіх приєднуватися до акції «Кримський марафон», мета якої – збір коштів для підтримки репресованих в Криму співвітчизників і оплати штрафів.

Нагадаємо, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що більше 60 кримських татар позбавлені волі на півострові з політичних мотивів.

«Кількість дітей, які залишилися без батьків, так як ті перебувають за гратами, вже перевищила сотню. Ми їх вважаємо, тому що вони потребують допомоги», – додав він.