СБУ знайшла у Києві колишнього «міністра охорони здоров’я» Криму

Новини
Петро Михальчевський

Співробітники Служби безпеки України встановили факт перебування в Києві колишнього «міністра охорони здоров’я» окупованого Криму Петра Михальчевського.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Центр журналістських розслідувань.

В СБУ зазначають, що Михальчевський «безпосередньо брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованій півострові».

«В рамках кримінального провадження за статтями 110, 111 Кримінального кодексу України, в його тимчасовому приміщенні в столиці проведено санкціонований обшук. Оперативники спецслужби вилучили паспорт громадянина Росії, «службове посвідчення» за підписом Аксьонова та інші документи, що підтверджують його співпраця з окупаційною владою», – йдеться в повідомленні.

Український телеканал «Прямий» опублікував фотографії Михальчевський і його документи, знайдені українськими силовиками.

Михальчевський народився 11 жовтня 1959 року в Скадовську Херсонської області Української РСР.

У 1988 році закінчив Кримський державний медичний інститут, факультет лікувальна справа. Пройшов інтернатуру в Херсоні за фахом хірургія.

Працював за фахом у медзакладах Криму.

Заступник головного лікаря РКБ ім.Семашка (до 2012 року).

З лютого 2012 року – директор Кримської Університетської клініки.

З 2014 року після анексії Криму призначений «міністром охорони здоров’я» окупованого півострова.

10 червня 2014 року Михальчевський написав заяву про відставку за власним бажанням. Сергій Аксенов стверджував, що змусив Михальчевського подати у відставку, щоб його не звільняли «за статтею».