Порошенко заявив, що членство України в ЄС і НАТО – перспектива не 2018 року

Новини

Членство України в Євросоюзі і вступ в НАТО залишається стратегічною метою країни, але це перспектива не 2018 року, відзначає президент Петро Порошенко.

У статті для спеціального випуску видань «Новий час» і «The Economist Світ» Порошенко пише про те, що він твердо переконаний в реалістичності вступу України в ЄС і Північноатлантичного Альянсу, передає Центр журналістських розслідувань.

«Членство в Євросоюзі, як і вступ в НАТО, безумовно, залишаються нашою стратегічною метою. Оскільки це перспектива явно не 2018 року, і не наша справа, як сказано в Писанні, знати часи і терміни, зазначу лише, що я твердо переконаний в її реалістичності», – підкреслив президент.

Він також зазначив, що Угода про асоціацію з ЄС є «дорожньою картою подальших фундаментальних змін, які наблизять Україну до копенгагенських критеріїв членства в престижному союзі миру».

Крім того, президент нагадав, що подальшими проміжними кроками України є асоціація з Шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС і Єдиному цифровому ринку.

«Секторальна інтеграція фактично перетворить східні кордони країни в кордону ЄС ще до того, як ми де-юре приєднаємося до ЄС», – додав глава України.

Нагадаємо, Україна має намір приєднатися до Центру передового досвіду НАТО з енергетичної безпеки.