Обвинувачення просить 60 діб арешту для колишнього «міністра охорони здоров’я» Криму Міхальчевського

Новини

На суді щодо обрання запобіжного засобу колишньому «міністрауохорони здоров’я» Криму Петру Міхальчевському представники прокуратури АРК наполягають на його арешт на 60 діб.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

За інформацією представників прокуратури, робота Міхальчевського в окупаційному уряді Криму є діяльністю, спрямованою на підрив територіальної цілісності України.

Зокрема, в наданих прокуратурою показаннях свідків стверджується, що Міхальчевський сприяв організації «референдуму» з приєднання Криму до Росії.

Адвокати Петра Міхальчевського наполягають на тому, що їхній підзахисний не може утримуватись під вартою, оскільки не має наміру переховуватися і, навпаки, хоче через суд відновити своє добре ім’я, довести, що не шкодив Україні.

Нагадаємо, 5 січня СБУ виявила в Києві Петра Міхальчевського і провела обшук в місці його перебування.

У колишнього «міністра охорони здоров’я» Криму було вилучено паспорт громадянина РФ, «службове посвідчення» за підписом «глави» Криму Сергія Аксенова та інші документи, що підтверджують його співпрацю з окупаційною владою Криму.

Міхальчевський був «міністром охорони здоров’я» окупованого Криму з 28 лютого по червень 2014 року.

Раніше Міхальчевський підписав оголошену  йому підозру в скоєнні злочину, передбаченого  ст. 111 КК України ( державна зрада).