Володимир Балух виступив з останнім словом у «суді»

Новини
Володимир Балух після засідання «Верховного суду Криму» 12 грудня 2017 р. Фото: RFE/RL

Український активіст Володимир Балух, обвинувачений російськими правоохоронцями в зберіганні боєприпасів, під час свого заключного слова на засіданні «Роздольненського районного суду» заявив, що справа проти нього сфабрикована в зв’язку з його політичною позицією, і це не змусить його любити «нову батьківщину».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

Український активіст зазначив, що «сльози матерів тих, що сьогодні відстоюють своє право на свободу, ще віділлються всім, хто сьогодні стоїть за переслідуваннями в Криму».

За його словами, виправдувальний вирок – «не все, чого він буде домагатися». Балух додав, що буде боротися за залучення до відповідальності всіх, хто має відношення до «фабрикації його справи».

Також він підкреслив, що не вірить в справедливість судового рішення і все це дійство «викликає у нього тільки посмішку». Прикінцевими словами Балуха на суді стали: «Перемога все одно буде за нами. Слава Украине!«.

»Cуд« прийняв рішення оголосити вирок у «справі» Балуха завтра о 14 годині.

Раніше »прокурор« запросив для українського активіста 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні і оплату штрафу в розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.