У «Мінтрансі Криму» розповіли про долю Керченської поромної переправи після відкриття моста в РФ

Новини
Пором «Борис Штоколов» у Керченському порту Фото: kerch.com.ru

Рішення про ліквідацію оператора Керченської поромної переправи ТОВ «Морська дирекція» пов’язане з підготовчими роботами до відкриття руху через міст, що будується в окупований Крим з РФ, але робота поромів при цьому не буде зупинена.

Таку заяву зробив глава «Мінтрансу Криму» Ігор Захаров, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, по мосту можуть пересуватися пасажирський транспорт і частина вантажівок, але небезпечні вантажі, ймовірність, будуть як і раніше перевозити на поромах.

«Жоден пароплав з переправи не втече, поки судновласники зацікавлені працювати. Ми за рік перевозимо 6 млн пасажирів, 1,3 млн легкових автомобілів і 300 тисяч вантажівок. Піде частина автомобілів, автобусів до кінця року, але у нас пік сезону – це літо, тому все буде залежати від того, як буде прийнято рішення щодо відкриття Кримського моста», – розповів Захаров.

Ліквідація ТОВ «Морська дирекція» проводиться для приведення в правове поле існували майново-господарських відносин.

«Уряд» Криму прийняв рішення ліквідувати до 1 липня 2018 року оператора Керченської поромної переправи – ТОВ «Морська дирекція».

Поромна переправа через Керченську протоку – основна транспортна артерія, захоплена окупантами, що з’єднує окупований Крим з Краснодарським краєм РФ.