У Кабулі під час нападу терористів на готель загинули семеро українців – посол

Фото: AFP

У столиці Афганістану Кабулі в ніч на 21 січня в результаті нападу групи терористів на готель Intercontinental загинули понад 40 осіб, 7 з них – громадяни України. Всі українці були співробітниками афганської авіакомпанії.

Про це повідомив посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк в ефірі телеканалу «112 Україна», передає Центр журналістських розслідувань.

«На сьогоднішній день підтверджена загибель семи громадян України. Дані по всім цим громадянам у нас є. В Афганістані працює багато українських авіатехніків, всі загиблі працювали в афганській авіакомпанії Kam Air і проживали в готелі Intercontinental», – сказав Нікітюк.

Він додав, що український консул в понеділок, 22 січня, прибуде на місце трагедії, щоб уточнити інформацію щодо загиблих, а також оформити документи для повернення тіл українців в Україні.

Як повідомляє BBC, увечері 20 січня в Кабулі група озброєних осіб увійшла в готель Intercontinental, де проходили два весілля, і відкрила вогонь по відвідувачам. За словами очевидців, озброєні автоматичною зброєю бойовики розстріляли відвідувачів ресторану в готелі, свідомо вбиваючи іноземців.

В результаті нападу терористів, за попередніми даними ЗМІ, загинули 43 людини, з них дев’ять українців. Всього серед жертв теракту – 14 іноземців, включаючи громадян Німеччини, Греції та Казахстану, а також четверо громадян Афганістану.

У ніч на 21 січня афганський спецназ за підтримки американських військових провів спецоперацію, ліквідувавши трьох терористів. Згідно з офіційними даними, вдалося врятувати 160 осіб. Поранення отримали 10 осіб, в тому числі, чотири цивільні особи.

Відповідальність за напад на готель взяла на себе терористичне угрупування «Талібан».