У Криму українські активісти зібрали передачу в СІЗО для Володимира Балуха

Новини
Володимир Балух в «Роздольненському районному суді» Криму, 16 січня 2018 р. Фото: Facebook Александра Ефименко

В окупованому Криму активісти Українського культурного центру (УКЦ) передали в Сімферопольський СІЗО засудженому українцеві Володимиру Балуху продукти харчування і миючі засоби.

Про це повідомила представник УКЦ в Сімферополі Олена Попова виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

За її словами, для організації передачі Балух передали кошти з фонду допомоги ГО «Шторм», також допомогла фінансово мешканка Севастополя, ім’я якої не розголошується.

«Це стандартний набір: хліб, м’ясо, ковбаса, сир, цукор, хліб, миючі засоби, кип’ятильник … Гроші нам передали з громадської організації «Шторм», силами якої після винесення вироку Балуху оголосили збір коштів. Основну суму – понад 13 тисяч рублів «штормовці» передали мамі Володимира Балуха. Додатково 2,5 тисячі направили нам для однієї передачі », – сказала Попова.

Як повідомлялось, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив українського активіста Володимира Балуха за звинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів» до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів.

Група активістів в окупованому Криму оголосила про збір фінансової допомоги для родини Володимира Балуха.

МЗС України вимагає від РФ допустити лікарів до Володимира Балуха, який утримується в Сімферопольському СІЗО.