У Криму окупанти знову провели обшуки в будинках кримських татар

Новини
Обшук в будинку батьків Мухсіна Джамбазова. м.Старий Крим Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму російські силовики у вівторок, 23 січня, провели обшуки в будинках кримських татар – в селі Новий Мір Сімферопольського району і в місті Старий Крим Кіровського району.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook громадського об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

У селі Новий Мір силовики рано вранці увірвалися в будинок Рамазанових, вибивши вікна. Вони затримали Ісмаїла Рамазанова, пред’явили звинувачення в пропаганді екстремізму. За словами його батька, в ході обшуку були вилучені телефон, планшет, українські документи, також під ліжком були нібито «знайдені» понад 20 патронів.

Як повідомив кримський адвокат Маммет Мамбетов, силовики відвезли з собою Ісмаїла Рамазанова, при цьому по дорозі його сильно побили.

Другий обшук окупанти провели в місті Старий Крим в будинку батьків Мухсіна Джамбаза.

«У будинку Мухсіна була літня мама, сам Мухсін на момент обшуку був уже на роботі, однак після отримання інформації про наявність в будинку силовиків, відразу ж приїхав. В ході обшуку в будинку були вибиті вікна. Будинок належить батькам Мухсіна. На даний момент обшук в будинку закінчений, – повідомили в «Кримській солідарності».

Зараз силовики проїхали на квартиру в селищі Приморське, де проживає сам Мухсін. Причина їхнього візиту до сих про не відома.