У Криму «суд» заарештував на місяць затриманого кримського татарина Ісмаїла Рамазанова

Новини
Ісмаїл Рамазанов і адвокат Андрій Ладін Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму «Сімферопольський районний суд» заарештував на місяць затриманого 23 січня жителя села Новий Мір Ісмаїла Рамазанова, якого російські силовики звинуватили в нібито в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і міжрелігійної ненависті.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ), передає Центр журналістських розслідувань.

«Суддя «Сімферопольського районного суду» Ірина Кирилова винесла рішення про обрання Ісмаїлу Рамазанову запобіжного заходу у вигляді взяття під варту строком на 1 місяць.
Рамазанов буде знаходиться в СІЗО до 23 лютого 2018 року», – йдеться в повідомленні.

Адвокат Олексій Ладин клопотав обрати Рамазанову альтернативний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або підписки про невиїзд.

Як повідомляють правозахисники, під час оголошення рішення «суду» Рамазанов не міг стояти від болю. Він заявив, що його кілька разів били співробітники ФСБ. Адвокат клопотав про виклик до суду «швидкої допомоги», але медики до Рамазанова так і не приїхали.

Рамазанов також повідомив, що його не годували і не давали води з моменту затримання з 5:00 ранку 23 січня, тобто 40 годин. Також йому не давали теплий одяг, хоча забрали з дому в футболці і куртці поверх неї. Передачу з домашньою їжею, яку приніс його батько, затриманому ніхто не передав.

«Затриманого після обшуку в селі Новий Мір Сімферопольського району кримського татарина Ісмаїла Рамазанова звинувачують у поширенні відомостей, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу і міжрелігійну ненависть. За версією російських силовиків, він поширював інформацію за допомогою інтернет-радіо Zello», – повідомили в КПГ.

Як повідомлялося, 23 січня 2018 року в Криму російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар – в селі Новий Мір Сімферопольського району і в місті Старий Крим Кіровського району. У селі Новий Мір силовики рано вранці увірвалися в будинок Рамазанова, вибивши вікна. Вони затримали Ісмаїла Рамазанова, пред’явили звинувачення в пропаганді екстремізму. За словами його батька, в ході обшуку були вилучені телефон, планшет, українські документи, також під ліжком були нібито «знайдені» понад 20 патронів.