Адміністрація морських портів України отримала статус спостерігача Європейської організації морських портів

Адміністрація морських портів України отримала статус спостерігача Європейської організації морських портів (European Sea Ports Organization – ESPO).

Про це повідомили в прес-службі АМПУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Таке рішення було прийнято Виконавчим комітетом організації 17 січня 2018 у Брюсселі.

«Україна тепер офіційно – частина європейського портового співтовариства. Крім того, членство в ESPO дозволить нам перейняти кращі європейські практики організації роботи портів», – заявив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

За його словами, цей крок важливий для реалізації дорожньої карти щодо імплементації нормативних документів ЄС в сфері морського транспорту, затвердженої Кабінетом Міністрів України.

Відзначимо, що оскільки Україна не є країною-членом ЄС, то має можливість приєднатися до ESPO тільки в статусі спостерігача.

Так, АМПУ отримує право делегувати одного свого представника на засідання Генеральної асамблеї ESPO, відвідувати і брати участь в роботі всіх технічних комітетів, мати доступ до внутрішньої бази даних останньої інформації про політику ЄС у сфері інвестицій та грантів.

Україна також отримала можливість індивідуальних запитів інформації через генерального секретаря організації.

Нагадаємо, що уряд на засіданні 6 вересня прийняв рішення про створення в Україні Державної служби морського та річкового транспорту.