Україна запросить комісара Ради Європи з прав людини в окупований Крим

Новини

Українська делегація в ПАРЄ планує публічно звернутися до нового комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович з вимогою відвідати окупований Крим.

Про це повідомила заступник голови Верховної Ради і член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми плануємо від нашої делегації в ПАРЄ звернутися до … Дуні Міятович з вимогою відвідати окупований Крим. Щоб там промоніторити і жахливе порушення прав людини, і дати оцінку, що по суті там відбувається фальсифікація російських виборів вже на цьому етапі, коли в це втягують громадян Україна, які просто не можуть обирати президента Росії», – заявила політик в ефірі телеканалу «Прямий» у четвер, 1 лютого.

Геращенко зазначила, що окупаційна адміністрація проводить насильницьку паспортизацію українських громадян в Криму, примушуючи їх до участі в нелегітимних виборах.

«Їм просто усукують ці паспорти РФ для можливості просто жити в своєму будинку, і таким чином їх будуть змушувати голосувати … Очевидно, що перед українськими дипломатами і політиками в найближчі два місяці стоїть дуже серйозне завдання нагадувати щодня на всіх міжнародних майданчиках, що вибори в Криму є нелегітимними і вони не можуть визнаватися », – підкреслила депутат.

За словами політика, вона має намір підняти це питання під час засідань Парламентської Асамблеї Ради Європи та ПА ОБСЄ.