Для в’їзду в США з глав російських спецслужб тимчасово знімали санкції

Новини

Керівник Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін, а також інші директора спецслужб РФ змогли в’їхати на територію Сполучених Штатів, оскільки санкції проти них тимчасово призупинили.

Про це заявила речник Державного департаменту США Хізер Нойерт, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на
«Укрінформ».

«Я можу сказати вам в загальному контексті, якщо певні речі знаходяться в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів, такі як інші країни, ми маємо можливість призупинити це (застосовані санкції, що обмежують в’їзд в США), щоб люди могли приїхати в Сполучених Штатів», – зазначила Нойерт.

Раніше керівник ЦРУ Майкл Помпео направив лист лідеру демократів в Сенаті Чарльзу Шумеру, в якому пояснив мету приїзду керівників спецслужб Росії. Зокрема, він повідомив, що сторони обговорили питання боротьби з тероризмом, авіаційної безпеки і запобігання повернення іноземних бойовиків як до Росії, так і в Америку.

Днями ЗМІ опублікувало інформацію про візит в США ще двох керівників розвідувальних служб Росії, крім голови Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна. Йдеться про директора Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортнікова і керівника Головного управління розвідки Генштабу Збройних сил Росії Ігоря Коробова.

Колишні співробітники розвідки США вважають «дуже незвичайним» практично одночасна присутність відразу трьох чиновників спецслужб, до того ж під час розслідування можливого втручання Росії в президентську кампанію США 2016 року.

Додамо, що візит глави Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна відбувся напередодні публікації «кремлівського звіту» 30 січня, куди потрапили 114 чиновників і 96 олігархів, наближених до Путіна.