У Сирії загинув колишній український льотчик-зрадник з Криму Роман Філіпов – ЗМІ

Новини

За данними російських ЗМІ, у провінції Ідліб на північному заході Сирії загинув колишній військовослужбовець українських Військово-повітряних сил, який змінив присяги після окупації Криму Роман Філіпов.

Про це повідомляє російська «Новая газета» з посиланням на власне джерело в Міністерстві оборони Росії, передає Центр журналістських розслідувань.

У телеграм-каналі «Спостерігач» оприлюднено лист, який ніби-то виявили в одязі пілота збитого Су-25. Там також зазначено звання та ім’я – майор Роман Миколайович Філіпов.

Спільнота незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила фотографії документів і особистої зброї, які знайшли у загиблого пілота російського Су-25.

«Судячи з півтора відстріляним обойм до АПС, можна припустити, що пілот відстрілювався і був застрелений вже на землі», – йдеться на сторінці спільноти в Facebook.

Також є фотографія документа, як повідомляється, знайденого в кишені загиблого в Сирії російського пілота. Документ являє собою рапорт про подання до державної нагороди майора Романа Філіппова за виконання бойових завдань в Сирійській Арабській Республіці (САР).

Згідно з цим рапортом, особистий номер Філіппова – Ф-215874, а приписаний він був до російської військової частини 23944-2.

Рапорт складено від імені командира «змішаного авіаційного полку особливого призначення» підполковника Аксьонова. Згідно з інтерв’ю підполковника Сергія Аксьонова в газеті «Красная звезда» від 23 січня 2018 року, він командував російської авіагрупою в САР, а незабаром після інтерв’ю повернувся в Росію.

 

В мережі з’явилися зображення збитого в Сирії російського Су-25. Як зазначають військові експерти, штурмовик з бортовим номером «06 синій» (RF-95486) базувався в тимчасово окупованому російськими українському Криму, на аеродромі Бельбек.

У свою чергу Міноборони Росії підтвердило, що в Сирії був збитий російський літак Су-25 і пілот загинув, передає ТАСС. У відомстві заявили, льотчик, вже після того як він успішно катапультувався, був убитий противниками Башара Аль-Асада на стороні якого росіяни офіційно воюють в Сирії.

Росія разом з Туреччиною вживають заходів для повернення його тіла. За попередньою інформацією Міноборони, літак збитий з переносного зенітного-ракетного комплексу.