У Криму «суд» залишив у силі рішення про адмінштрафи для учасників одиночних пікетів

Новини

В окупованому Криму так званий «Верховний суд Республіки Крим» залишив у силі рішення нижчих «судів» про призначення адмінштрафів кримськотатарським активістам, які брали участь в одиночних пікетах 14 жовтня 2017 року.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook громадського об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

Зокрема «Верховний суд Криму» залишив в силі рішення «судів» про покарання адміністративними штрафами в сумі 10 тис. рублів Сінавера Мустафаєва, Ахтема Алієва, Нарімана Дервішева і Едема Бекірова.

У той же час судові засідання з розгляду скарг активістів Люмана Бовбекова і Айдера Ібрагімова перенесені на 6 лютого.

Також перенесено на інший день розгляд скарг Мамета Люманова, Енвера Азізовова і Мусліма Зеврієва.

Як повідомлялося, 14 жовтня в окупованому Криму понад 100 кримських татар вийшли на одиночні пікети в різних регіонах, щоб висловити протест проти репресій російських силовиків щодо їх співвітчизників. На пікетників склали адміністративні протоколи за порушення встановленого порядку пікетування (ч.5 ст.20.2 КоАП РФ). 18 грудня окупаційні «суди» в Криму оштрафували 65 кримських татар за проведення одиночних пікетів 14 жовтня. 19 грудня було оштрафовано ще 7 кримських татар. Всіх їх оштрафували на суми від 10 до 15 тис. рублів.