Бойовики на Донбасі розміщують військову техніку в житлових районах – ОБСЄ

Новини
Голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан Фото: Reuters

Глава Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан вказує, що на Донбасі бойовики розміщують в житлових районах військову техніку, що призводить до жертв серед цивільного населення.

Про це Апакан заявив у своєму зверненні до постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби СММ ОБСЄ.

Глава Місії звернув увагу на те, що на життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури, в житлових районах і на контрольних пунктах в’їзду-виїзду, а також навколо них до сих пір розміщується військова техніка і сили. За його словами, це неминуче призводить до жертв серед цивільного населення і перебоїв у наданні основних комунальних послуг, а саме газу, води і електрики.

«За цей конфлікт все ще розплачується цивільне населення, яке проживає поблизу лінії зіткнення. Відведення важкого озброєння від населених пунктів і гарячих точок має стати першочерговим завданням », – заявив Апакан.

Глава Місії розповів про недавні події, пов’язані з роботою Спільного центру контролю і координації (СЦКК), який був створений за підсумками двосторонніх домовленостей між Україною і Росією. Він також висловив надію на позитивний результат обговорень, які проводяться на інших майданчиках.