Після звернення активістів «галявини протесту» до Путіна в Криму осквернили мечеть

Новини

У сімферопольському районі «Стрілецька» вандали зіпсували майно мечеті: здерли зі стін батареї і вкрали пилосос.

Про це повідомив громадський активіст із Сімферополя, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

За його словами, зловмисники осквернили мечеть з метою провокації.

«Інцидент носить безумовно провокаційний характер. Хтось розхитує суспільство перед виборами, нагнітає соціальну обстановку. Безладне відношення влади на півострові до багатьох процесів і є причина більшості бід кримчан… У Криму рівень злочинності зараз просто зашкалює», – розповів активіст.

У Сімферополі 4 лютого активісти «галявини протесту» в сімферопольському районі Стрілецька провели мітинг, на якому закликали російського президента Володимира Путіна «захистити від зносу будинку і мечеть» і оголосили про початок голодування.

У серпні 2017 року російська влада провели громадські слухання по «Кримської троянді». Фазил Ібраїмов висловитися не зміг – його вивели із залу. Коли за нього заступилися соратники, виникла бійка. Фазіла Ібраімова заарештували на п’ять діб «за непокору законним вимогам поліції», а слухання визнали такими, що відбулися.

Фазил Ібраїмов, фото: Крим.Реаліі

Після спроби виступити на громадських слуханнях російські силовики прийшли до 62-річному Фазіль Ібраїмову з обшуком. Вони шукали в його будинку ісламську літературу і документи, пов’язані з учасниками «полян протесту».

На місці «галявини протесту» «Стрілецька» готуються будувати новий район на 9 тисяч осіб під назвою «Кримська роза». Крім житлових будинків, планують звести школи, дитячі садки, спортивні комплекси і магазини. Зараз тут живуть переважно репатріанти.