ФСБ затримала українця в Криму за підозрою в шпигунстві: МЗС України перевіряє інформацію

Новини

Співробітники Управління ФСБ Росії по Криму затримали в окупованому Сімферополі громадянина України за підозрою в шпигунстві.

Про це повідомляє Центр громадських зв’язків ФСБ Росії, передає Центр журналістських розслідувань.

«11 лютого 2018 року Федеральною службою безпеки Російської Федерації в Сімферополі затримано громадянина України Давиденко Костянтин Олександрович», – повідомляє прес-служба.

«Зазначена особа цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України становлять державну таємницю відомості про діяльність частин і з’єднань Федеральної служби військ Національної гвардії Росії і стосовно співробітників Федеральної служби безпеки, витік яких за кордон могла завдати шкоди безпеці держави», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що порушено кримінальну справу за статтею 276 Кримінального кодексу Росії про шпигунство.

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію Управління ФСБ Росії щодо затримання в включеному Криму громадянина України за підозрою в шпигунстві, повідомила прес-секретар МЗС України Мар’яна Беца, пише Крим.Реаліі.

Спікер Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив, що перевіряє інформацію про можливе перетині адмінграніци з Кримом громадянина України, затриманого в Сімферополі співробітниками ФСБ Росії по звинуваченню в шпигунстві.