Саакашвілі відправили в країну попереднього перебування

Новини
Михайло Саакашвілі в оточенні прихильників на прикордонному пункті «Шегині» Фото: Reuters/Scanpix

Прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі відправили в країну попереднього перебування – Польщу.

За словами Слободяна, військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції призвели до Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення, передає Центр журналістських розслідувань.

Слободян повідомив, що лідера Саакашвілі видворили з України з дотриманням усіх юридичних формальностей відповідно до судових рішень, які визнали, що він знаходився не територія України незаконно.

Раніше невідомі люди в масках і зі зброєю 12 лютого затримали і відвезли в невідомому напрямку лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

За інформацією ЗМІ, Саакашвілі вилетів до Польщі чартерним рейсом з аеропорту «Бориспіль».

Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі і його прихильники прорвали кордон ДПСУ на кордоні з Польщею. В Україні політик попросив політичний притулок, але в ГМС відмовилися розглядати заяву Саакашвілі, пославшись на порушення.

25 жовтня Саакашвілі отримав в Адміністрації президента документи про припинення його громадянства і заявив про намір оскаржити відповідне рішення.