Явлінський зажадав від Путіна пояснити повідомлення про загибель російських найманців в Сирії

Новини

Кандидат в президенти Росії від партії «Яблуко» Григорій Явлінський звернувся до президента Володимира Путіна з вимогою прояснити ситуацію в зв’язку з повідомленнями про загибель в Сирії російських найманців.

«Зараз світові ЗМІ та численні джерела в соціальних мережах повідомляють про велику кількість загиблих в результаті авіаудару в районі сирійського Дейр-ез-Зора, який здійснила міжнародна коаліція під керівництвом США», – сказав Явлінський, передає Центр журналістських розслідувань.

Явлінський відзначає, що такі події повинні висвітлюватися відкрито і публічно, а посадові особи зобов’язані оголосити, хто несе відповідальність за смерть росіян.

«Я вимагаю також пояснити, чому взагалі російські громадяни беруть участь в наземних військових операціях в Сирії, незважаючи на заяви президента і міністра оборони про виведення російських збройних формувань з цієї країни і про те, що громадянська війна в Сирії завершилася», – заявив Явлінський.

Нагадаємо, 8 лютого ЗМІ повідомили про авіаудар коаліції в Сирії, жертвами якого стали близько 200 бійців армії союзників президента Сирії Башара Асада. Джерела CBS в Пентагоні повідомили, що в Сирії були вбиті російські найманці групи «Вагнер».

Влада США заявила, що зв’язувалися з російськими представниками перед авіаударом і отримали відповідь, що росіян в зоні удару немає.

Дослідницька організація Conflict Intelligence Team стверджує, що на основі аналізу даних в соцмережах встановила особи чотирьох загиблих найманців в результаті обстрілу в Сирії. Також координатор руху «Інша Росія» Олександр Аверін розповів, що в Сирії після авіаудару загинув член руху Кирило Ананьєв.

Міністерство оборони Росії стверджує, що російських військових в зоні обстрілу не було.