Сенатори США вимагають від адміністрації Трампа нових санкцій проти РФ

Новини

Три американських сенатора з Демократичної партії – Бен Кардін, Боб Менендес і Шеррод Браун – внесли в понеділок проект резолюції, який передбачає нові санкції щодо Росії відповідно до закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій».

Про це пише видання Політико, передає Центр журналістських розслідувань.

«Недостатньо серйозний підхід до дотримання закону, демонстрований адміністрацією перед обличчям явних загроз національній безпеці… викликає тривогу, така ситуація не може тривати», – заявив сенатор Кардін, представляючи резолюцію.

Зокрема, в резолюції Росія звинувачується в продовженні підтримки сирійського режиму і підриві демократії в Україні.

Politico відзначає, що «закон дозволяє помічникам Трампа не поспішати з новими санкціями», проте міністр фінансів Стівен Мнучін раніше заявив про те, що секретна частина так званого «кремлівського списку» частково ляже в основу нових санкцій, які Вашингтон готується ввести відносно російських чиновників і бізнесменів.

30 січня Міністерство фінансів США представило «кремлівський доповідь». У списку 210 осіб – 114 чиновників і парламентарів і 96 «олігархів», – «наближених» до президента Росії Володимира Путіна.

Президент РФ Володимир Путін назвав складання списку «недружнім актом» і заявив, що за кожним з потрапили в цей перелік стоять звичайні росіяни. У Раді Федерації РФ публікацію «кремлівського доповіді» прирівняли до розриву дипвідносин.

Президент Петро Порошенко висловив подяку США за новий список представників російської влади і наближених до неї олігархів.