23 українця видворили з окупованого Криму

Новини

В окупованому Криму російські прикордонники виявили нібито «нелегальних трудових мігрантів» з України, 23 українця «вислані» за межі півострова.

Про це повідомляє Прикордонне управління ФСБ Росії, передає Центр журналістських розслідувань.

«У передмісті Євпаторії, в селищі Новоозерне, співробітники Прикордонного управління на території дитячого садка «Якірець» встановили факт незаконної трудової діяльності 36 громадян України. Іноземці працювали, не маючи на руках відповідного трудового патенту і дозвільних документів від підрядника на надання житлового приміщення», – заявили російські силовики.

Всіх «порушників» окупанти залучили адміністративної відповідальності, при цьому 18 з них – ще й за «порушення режиму перебування в Російській Федерації».

«Однак пізніше з’ясувалося, що порушення були усунуті частково. За рішенням Євпаторійського міського суду 23 українців знову притягнули до адміністративної відповідальності, порушників видворили за межі країни і закрили для них в’їзд в Росію на п’ять років», – додали в ФСБ РФ.

Нагадаємо, 12 лютого російські спецслужби затримали в включеному Криму українця Костянтина Давиденко за підозрою в шпигунстві.