На адмінкордоні правозахисники хочуть дізнатися у кримчан, які адмінпослуги їм потрібні на материку

Новини
Фото: Facebook Заир Акадыров

Правозахисники проведуть на адмінкордоні з окупованим Кримом анонімне опитування кримчан, щоб дізнатися, які адміністративні послуги їм потрібні на материковій Україні, і де в Херсонській області краще розмістити центри для їх надання. Анкети з опитуванням розміщені на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак».

З такою ініціативою виступили громадська організація «КримSOS», Українська Гельсінська спілка з прав людини та Кримська правозахисна група, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію видання Крим.Реаліі.

Починання правозахисників і громадських діячів підтримали в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України та допомогли з організацією опитувань на КПВВ.

Тим, хто перетинає адмінкордон пропонують відповісти на питання про те, в яких послугах кримчани відчувають потребу на території Херсонської області, яким чином дізнаються про їх надання на материковій Україні, і де, на їхню думку, повинні перебувати центри адмінпослуг для жителів півострова.

«Це той зворотний зв’язок, якого так не вистачає. Сподіваємося, що люди відгукнуться і будуть активно заповнювати анкети – для того, щоб їхні відповіді з пропозиціями допомогли у вирішенні проблем, з якими стикаються кримчани на материковій Україні», – розповів керівник Херсонського регіонального офісу « КримSOS» Олексій Тельненко.

За інформацією першого заступника глави МінВОТ Юсуфа Куркчі, за 2017 рік адмінкордон в КПВВ «Каланчак» перетнуло близько 1,5 мільйона чоловік.

Як повідомлялось, 19  січня 2018 року на прес-конференції в Києві правозахисники звернулись з вимогою до українських органів влади відкрити центр адміністративних і нотаріальних послуг на адмінкордоні з Кримом. Зокрема, це допоможе спростити процедуру отримання свідоцтв про факти народження та смерті на території анексованого півострова.