На Донбасі бойовики зірвали оголошене з 5 березня перемир’я

Новини
Фото: presalibera.net

На Донбасі бойовики зірвали оголошене з понеділка, 5 березня, перемир’я, про яке було домовлено 2 березня на засіданні в Мінську тристороннього групи по врегулюванню ситуації на Сході України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру штабу АТО.

«Російсько-окупаційні війська фактично відразу ж зірвали оголошене напередодні перемир’я. Вже о першій годині ночі ворог порушив домовленості Тристоронньої контактної групи про цілковиту прихильність до всеосяжного, сталого та безстрокового припинення вогню», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в штабі, в районі населеного пункту Щастя противник протягом півтори години вів вогонь в бік українських позицій з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, на світанку міномети калібру 82-мм ворог застосував по захисникам Троїцького.

Станом на 08:00 5 березня було зафіксовано 2 обстріли українських позицій. За попередньою інформацією, в результаті ворожого вогню ніхто з українських військових не постраждав.

Підрозділи сил АТО вогонь не відкривали, повністю дотримуючись умов перемир’я.

«Водночас, у разі загрози життю та здоров’ю цивільного населення, особового складу підрозділів ЗС України, здійснення інших провокаційних дій бойовиками окупаційної адміністрації Російської Федерації, Збройні Сили України готові негайно адекватно реагувати у відповідь», – підкреслили в штабі АТО.

2 березня 2018 року Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі оголосила про безстрокове припинення вогню на сході України з 00:01 понеділка, 5 березня.

«Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей … підкреслює важливість забезпечення миру і спокою для населення в зоні конфлікту на сході України і, керуючись раніше досягнутими угодами і зобов’язаннями сторін, підтверджує свою повну відданість всеосяжному, стійкому і безстроковому припинення вогню, починаючи з 00:01 5 березня 2018 року (за київським часом)», – йдеться в заяві ТКГ.