Рада Євросоюзу обговорить окупацію Криму і вибори в Росії

Новини
Фото: rnw.nl

Рада Євросоюзу із закордонних справ на черговому засіданні 19 березня обговорить ситуацію в Україні в контексті 4-ї річниці російської окупації Криму та проведення в РФ президентських виборів.

Про це агентству Укрінформ повідомили в керівній інституції ЄС в Брюсселі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Міністри закордонних справ обміняються думками щодо України. Високий представник ЄС (Федеріка Могеріні – ред.) проінформує міністрів про свій візит до Києва 11-12 березня. Рада ЄС обговорить останні події в Україні, особливо процес реформ», – заявили в Раді ЄС.

Повідомляється, що в фокусі уваги глав зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС також буде ситуація на сході України, 4-а річниця анексії Криму і президентські вибори в Росії.

За інформацією прес-служби президента України, 12 березня в Києві відбудеться зустріч Петра Порошенка з віце-президентом Європейської Комісії – високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Моґеріні в рамках її візиту в Україну.

Під час зустрічі будуть обговорені питання безпеки ситуації на Донбасі і перспективи початку миротворчої місії ООН на підтримку імплементації Мінських домовленостей. Сторони також скоординують позиції про невизнання незаконних «виборів» президента РФ на тимчасово окупованих територіях Криму і Севастополя та обговорять шляхи подальшого вдосконалення санкцій політики проти Росії за підрив територіальної цілісності і суверенітету України, а також підтримки з боку ЄС реформ в Україні та виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.