Отруєння колишнього російського розвідника в Великобританії: Україна готова допомогти в розслідуванні

Новини

Україна готова надати Великобританії допомогу в розслідуванні справи про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на ZN.UА.

«Великобританія веде розслідування, безумовно, вона його доведе (до кінця). Уже зараз відомо, що отруєння сталося за рахунок хімічних речовин, які розроблялися в Росії… Ми солідарні з Великобританією, якщо буде потрібна наша допомога – експертна або інша – ми будемо її надавати», – сказав міністр журналістам у Києві.

Клімкін уточнив, що впевнений, що за цим стоїть Росія. «Якщо буде доведено – я впевнений, що буде – що за цим стоїть Росія … Що може робити Росія? Тільки залякувати. Світ вже Росію не боїться», – додав він.

12 березня прем’єр-міністр Британії Тереза ​​Мей після засідання Ради безпеки, заявила, що за отруєнням відставного полковника ГРУ Генштабу Збройних сил РФ Сергія Скрипаля в Солсбері, найімовірніше, стоїть Росія.

Скрипаль і його дочка були отруєні 4 березня нервовопаралітичною речовиною російського виробництва. Йдеться про речовину класу «Новачок», розробки якого велися в Радянському Союзі з 1970-х років. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

США визнали висновки розслідування Великобританії щодо причетності Росії до замаху на Сергія Скрипаля. «У нас є повна впевненість в розслідуванні Великобританії і в її оцінці, що Росія, схоже, несе відповідальність за напад з використанням нервовопаралітічного агента, яке відбулося в Солсбері минулого тижня», – йдеться в заяві Держдепу США.