На зустрічі лідерів Меджлісу та іноземних дипломатів обговорили деокупацію Криму – Джемілєв

Новини
Уполномоченный президента Украины по делам крымскотатарского народа Мустафа Джемилев

Керівництво Меджлісу кримськотатарського народу на щорічній зустрічі з іноземними дипломатами обговорило питання порушення прав людини в Криму і продовження санкцій відносно Росії до деокупацію півострова.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

«Основна мета – говорити про проблеми корінного народу Криму в умовах окупації і здійсненні міжнародного співробітництва в цьому напрямку. Виступали близько 15 представників провідних країн світу. Всі вони однозначно говорили, що санкції не будуть зняті з країни агресора до припинення окупації Криму. Хоча ми, звичайно, хотіли б почути, що вони будуть посилюватися. Інші країни говорили, що будуть тримати на постійному контролі те, що відбувається в Криму», – зазначив Джемілєв.

Заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял зазначив, що на зустрічі іноземні дипломати підтвердили прихильність країн територіальної цілісності України.

«Найбільш повні за своїм змістом були у представників Туреччини і США. Головний меседж, який сьогодні пролунав від послів країн світу, полягав в тому, що їх позиція щодо територіальної цілісності України не змінюватиметься. А їх подальша робота буде полягати в тому, щоб Росія усвідомила помилковість і незаконність своїх дій», – зазначив Джелял.

У Києві 13 березня розпочалася традиційна щорічна зустріч лідерів Меджлісу кримськотатарського народу і послів іноземних держав, на якій лідери Меджлісу обговорили питання деокупацію Криму та подальшої реінтеграції півострова як кримськотатарської автономії.