Міністр молоді і спорту заборонив українським спортсменам їздити на змагання в РФ

Новини

Міністр молоді і спорту Ігор Жданов своїм наказом заборонив українським спортсменам брати участь у змаганнях, що проходять в Росії.

«Тому я підписав новий наказ – про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ», – написав він, передає Центр журналістських розслідувань.

«Хочу додати, що змагання в Росії, з оглядом на внутрішню і зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів», – додав Жданов.
«Ми говорили «так» офіційним змаганням, чемпіонатам світу і Європи, етапам Кубків світу, іншим турнірам, які організовують міжнародні спортивні федерації, які є частиною лізензійних змагань. Ми говорили «ні» комерційним змаганням, сумнівним приватним кубкам, які часто організовують російські бізнесмени, і які не проходять під патронатом міжнародних федерацій», – заявив Жданов.

«За ці два роки прапор України піднімався на території Росії десятки разів, лунав наш гімн. Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій», – додав міністр.

Міністр розповів, що два роки тому міністерство видало наказ, який стосувався участі спортсменів української збірної у спортивних змаганнях, які проходять на території Росії.

Раніше Ігор Жданов оголосив про бойкот фінального етапу Кубка світу з біатлону в Тюмені, який пройде з 22 по 25 березня. Відмовилися їхати на змагання в Росію і збірні Канади, США та Чехії.