Рада дозволила залучити до відповідальності нардепа Бакуліна

Новини

Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата з фракції «Опозиційний блок» Євгена Бакуліна.

Парламент задовольнив відповідне подання Генеральної прокуратури, передає Центр журналістських розслідувань.

Бакуліна під час розгляду питання в сесійній залі не було.

Раніше регламентний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту дати згоду на притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності. Також комітет визнав законним і обґрунтованим подання генерального прокурора на затримання і арешт цього депутата.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство не може встановити місцезнаходження Бакуліна.

16 лютого Луценко підписав це подання і згодом подав його до парламенту. У коментарях до повідомлення в Фейсбуці прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган повідомляла, що Бакулін вже близько трьох років знаходиться в Росії.

Згідно з даними на сайті парламенту, депутат востаннє проходив електронну реєстрацію у Верховній Раді 5 липня 2016 року.

У «Опозиційному блоці» подання ГПУ назвали політично мотивованим.

Нагадаємо, в 2015 році капітальну споруду на Північно-Кримському каналі з облаштуванням вузла водообліку за 49,5 мільйонів гривень збиралося побудувати ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24», яке спеціалізується на будівництві газопроводів. БМУ регуляно отримувало підряди в системі «Нафтогазу» в період керівництва Євгена Бакуліна.